Ostoskori

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

   Svensk Digital handel  

DIBS - Payments made easy
129 osumien määrä
Lajitteluperuste:
Näytä lisää

Villalanka

Neulo, virkkaa tai huovuta lämpöisiä vaatteita upeista villalangoistamme. Knittingroomissa on nyt laaja valikoima Pohjoismaiden tunnetuimpien merkkien villalankoja!

Erilaisia villalankoja

Meillä on monipuolinen valikoima erilaisia villalankoja. Niiden materiaalina on käytetty alpakkaa, merinovillaa, mohairlankaa, villasekoitelankaa sekä 100 % puhdasta villaa.

Villa tarjoaa paljon erilaisia käyttömahdollisuuksia ja kaikkien villalankojen sekä villasekoitelankojen huippuominaisuutena on lämmönsäätelykyky, sillä villa mukautuu erittäin hyvin sään mukaan. Lämpimänä kesäpäivänä materiaali hengittää erittäin hyvin, jolloin sen pinta ei tunnu hikiseltä tai kostealta. Vastaavasti viileässä säässä villan ominaisuudet pystyvät varastoimaan lämpöä. Villaa voikin kuvailla lämpöä eristäväksi ja kosteutta imeväksi materiaaliksi.

Villa on yksi hienoimmista luonnonmateriaaleistamme ja varsinainen perusraaka-aine, jolle muut tekstiilikuidut antavat lisäominaisuuksia. Villalla on ainutlaatuinen ominaisuus imeä kosteutta, ilman että se tuntuu kylmältä tai märältä. Siksi monet yhdistävätkin sen helposti laskettelijoiden tai lasten käyttämiin kerrastoihin. Villalankoja voi periaatteessa käyttää kuitenkin mihin tahansa! Villan ulkonäkö riippuu siitä, mistä lammasrodusta se on peräisin ja miten sitä on käsitelty. Villalanka tarjoaa paljon eri käyttömahdollisuuksia ja sitä voidaan hyödyntää neulomisessa, virkkauksessa ja huovutuksessa.

Kutittaako villa aina?

Monilla on sellainen ennakkokäsitys, että villa kutittaa. On kuitenkin olemassa villamateriaalia, joka ei kutita! Ratkaisevaa on villakuidun paksuus ja kutittavan villan minimirajana on 27 mikronia. Erityisesti todella suositut merinolankamme ovat tunnettuja siitä, että ne eivät kutita. Niistä neulotaankin paljon ihania vauvanvaatteita. Merinovillan kuidut ovat pitkiä ja hyvin ohuita eivätkä siksi kutita. Niinpä siitä valmistetut vaatteet tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä ihoa vasten.

Myös alpakkalangat ovat materiaalia, joka ei kutita tai tunnu pisteliäältä ihoa vasten. Alpakkavilla on pehmeintä ja hienointa markkinoilla olevaa lankaa, josta valmistat todella kauniita vaatteita. Se on todella allergiaystävällistä lankaa, koska siinä ei ole käytetty kemikaaleja. Sen ominaisuudet sopivat täydellisesti myssyihin, lapasiin, neuleisiin ja huiveihin.

Yhtenä vaihtoehtona on mohairlanka, joka on miellyttävän pehmeää, ilmavaa ja ylellistä lankaa. Mohairia käytetään usein muun tyyppisten lankojen lisälankana, mutta sitä voi käyttää myös erillisenä lankana. Mohairlanka koostuu Angoravuohesta peräisin olevista villakuiduista ja siihen yhdistellyistä muista kuitumateriaaleista. Näitä ovat esim. nailoni, akryyli ja silkki. Langasta voi valmistaa ihanan lämpimiä neuleita, neuletakkeja, kaulaliinoja ja myssyjä.

Monet suosituista villalangoistamme on superwash-käsiteltyä materiaalia, jolloin villavaatteet voi pestä hieman korkeammassa lämpötilassa ilman vaaraa kutistumisesta. Superwash-käsitellyt langat kestävät 40° konepesun ja tästä on hyötyä esim. pestäessä pikkulasten vaatteista. Villavaatteista haju häviää kuitenkin usein pelkällä tuulettamisella.

Laaja valikoima neuleohjeita

Villalanka tarjoaa paljon käyttömahdollisuuksia. Suosituista villalangoistamme voit neuloa omien tarpeidesi mukaan vaatteita vauvoille, lapsille, miehille ja naisille. Villavaatteet sopivat erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön ja ne on kuin suunniteltu pohjoismaiseen ilmastoon, niin lämpimämpiin kesäpäiviin kuin myös huomattavasti kylmempiin talvipäiviin.

Villalankamme sopivat todella monipuoliseen käyttöön, jolloin oikeastaan vain oma luovuus on rajana. Mikset siis neuloisi miellyttävän lämpöistä kaulahuivia, ihanan pehmeää vauvan neuletakkia, trendikästä neulepuseroa itsellesi tai ihanan tunnelmallista tyynyä koristamaan omaa tv-sohvaasi.

Paljon tunnettuja lankamerkkejä

Todella laadukas valikoimamme sisältää lampaan, alpakan ja laaman villasta valmistettua villalankaa. Laajaan valikoimaamme kuuluu mm. seuraavia tunnettuja tuotemerkkejä: Viking of Norway, Permin, Drops Design, Cewec, Svarta Fåret, Katia, Navia, Järbo Garn, Lang Yarn ja Novita.

Tarvitsetko lisätarvikkeita?

Tarvitsetko puikkoja uuteen projektiisi? Olethan huomannut, että jokaiseen ohjeeseen on merkitty suositus käytettävistä puikoista. Näin pääset kätevästi alkuun uuden työsi kanssa!

Meillä on laaja valikoima puikkoja, neulontatarvikkeita sekä muita apuvälineitä kuten saksia ja ompelutarvikkeita. Tutustu laajaan tarvikevalikoimaamme sivuillamme knittingroom.fi!

Aloita uusi projektisi!

Tilaa nopeasti ja vaivattomasti verkkokaupastamme, joka on auki ympäri vuorokauden! Toimitamme edulliset langat suoraan varastohyllyltä kotiisi. Käy tilaamassa villalankaamme ja käynnistä uusi projektisi jo heti tänään!